Doordacht HT-drogen: verder dan de norm voorschrijft

Relatief schoon hout dat niet schimmelt en nauwelijks werkt.

Bestelt u een verpakkingsoplossing bij Rondhoutzagerij Midden Nederland die voor de export bestemd is? Dan ondergaat deze gegarandeerd de vereiste HT-behandeling in onze professionele en speciaal daarvoor ingerichte droogkamers. Deze hittebehandeling is vereist om de verspreiding van ziekten via het hout te voorkomen.

Bewijsbaar behandeld

U ziet aan de stempels met het nummer HT ISPM NL-135 dat uw bestelling de vereiste HT-behandeling volledig en gecertificeerd heeft ondergaan. Het hout wordt hiervoor door Rondhoutzagerij Midden Nederland tot in de kern verhit tot 56 graden, minimaal dertig minuten lang.

Wij gaan verder dan de wet verlangt

In onze droogkamers gaan wij verder dan de al strenge HT ISPM NL-135 norm voorschrijft. Veel van de afnemers van Rondhoutzagerij Midden Nederland werken namelijk het liefst met droog hout. Hier spelen wij graag flexibel op in. Daarom laten wij het hout enkele dagen drogen in de droogkamers. Afhankelijk van onder meer diameter, houtsoort en vochtgehalte duurt deze droogbehandeling tussen de vier en zes dagen. Het resultaat? Relatief schoon hout dat niet schimmelt en nauwelijks werkt.

Meer weten?

Ga naar contact voor al uw vragen.

_F7A5563b